Monday, December 19, 2011

Hello, pumpkins! Viimasel ajal olen lugemislainel ja kohe kuidagi ei suuda raamatuid käest panna. Eile lugesin terve päeva, kui lõpetasin, otsustasin, et tahan täna kindlasti raamatukokku minna ja järje laenutada. Kuna midagi muud põnevat teha polnud, alustasin järgmise raamatu lugemist ning olin kogunisti kella neljani öösel üleval. Aeg lendas märkamatult. Hommikul ärkasin eneselegi üllatuseks kell kaks päeval (ok, see pole vist hommik enam). Praegu tikub uni silma. Loodetavasti enam sellist nalja ei juhtu. Viimati, kui juuksuris käisin, tuli välja, et minul ja mu juuksuril (kaua-aegne peretuttav) on sarnane ilukirjanduslik maitse. Tema käest sain ka „The Vampire Academy“ raamatud. Heldi rääkis, et tellib raamatud Interneti vahendusel, sest raamatupoest on kallim osta, eestikeelne tõlge ei ole üldse taskukohane. Kusjuures mind v ä g a häirib, et eestikeelne väliskirjandus köidetakse kõvade kaante vahele, paber on megapaks ja viimasel ajal lumivalge. Milleks? Miks ei võiks teha pehmete kaantega (palju mugavam lugemiseks) ja ka odavamale paberile? Saaks rohkem tõlkida, tiraaž oleks suurem ja hind oleks odavam. Keegi ei jaksa osta nii kalleid raamatuid, kui nad just hullud fanatid pole. Isegi laenutan raamatukogust ja sõpradelt/tuttavatelt, sest ma ei raatsi sellist raha välja käia, kuigi tahe osta on suur. Nüüd on see aeg siis käes, kui tellisingi oma esimese raamatu (täiesti oma raha eest) e-poest. 2 põhjust: 1. Ma ei raatsiks ingliskeelse versiooni eestki nii palju raha maksta, kui nõutakse, 2. Seda isegi ei müüda võõrkeelsena Eesti raamatupoodides. Külastasin lehte, mida Heldi soovitas ja seal on tõesti odavamalt kui poodides + Eestis on transport tasuta ja kui hästi läheb, saab ka veel soodustust (sain ISIC kaardiga 5%, NPK kaardiga saab samuti). Mm.. Loodan, et teos jõuab varsti minuni ja saan sellest hiljem äkki rääkida ka.

Ülihead uudised: keskmine kaalutud hinne on hetkel 5.0 (ökoloogia ja keskkonnakaitsetehnoloogia, informaatika, matemaatiline analüüs). Keemia eksam viib veits alla vist, aga loodetavasti mitte väga.

16.12.11. Semestri lõpp. Sain hinded teada. Karl kutsus õhtul välja ja läksime Rauno, Karli, Henri, Kristiina, Taavi, Kaspari ja algul ka Ergoga Chopsticksi, tho ma ei tahtnud süüa, läksin lihtsalt istuma ja juttu puhuma. Tore oli. Hiljem sõitsime Sauele tagasi, Neu viis minu ja Karli kodust läbi, hiljem Henri poole, kus poisid sauna läksid. Silvia, Ergo, Kairi ja Reigo tulid ka hiljem. I had a pretty good day. Heh, Karl jäi magama mingi hetk, oli väsinud, mind kimbutas ka unepoiss ja Rauno viis meid poole ühe ajal koju. Aa, tahtsin eelmisel õhtul grupiistumisele ka minna, aga olin liiga väsinud ja tervis polud kõige parem, seega pidin vahele jätma.

Jõulude tunne on täilikult kadunud. Kõle novembrikuu tundub hetkel olevat, lumevaipki pole maas. Tahan nii väga lund, et ei oska isegi sõnadesse panna, kui väga seda igatsen. Soovin, et saaksin praegusel momendil aeda lund lükkama minna, hiljem lumekindlust ehitada või sõpradega lumesõda pidada. Igatsen Donnat. Temaga lume lükkamine oli lust ja rõõm, lumehanges mängida. Isegi pimedusekartus ei tulnud meelde. Kuuske meil ka kodus pole, seepärast võib-olla polegi üldse jõulutunnet. Kaks jõulutähte on ja küünlad põlevad igal õhtul, kamin köeb, aga ikkagi oleks midagi nagu puudu. Loodan siiski väga, et lumevaip katab kiiremas korras maad ning pühad ei ole rohelised/mustad. Ok, ma ei suuda läpakas olla enam, raamat mu kõrval kutsub vastupandamatult. Kuna midagi hetkel plaanis pole, siis arvatavasti tuleb järgmine postitus pärast pühi. Olge mõnusad! xx

Btw: "A person who won't read has no advantage over one who can't read" by Mark Twain